Psycholoog Verhalenvertelster
mieke@verhalenveranderen.nl

Ik lig graag in mijn tuin,

kijkend naar boven,

dwars door alles heen.

 

Ik ben in maart 1958 geboren, er lag sneeuw die dag, zo vertelde mijn moeder.

 

In ons grote samengestelde gezin was het avondeten een hoogtepunt. Dat was de tijd dat de verhalen van de dag werden verteld en de discussies werden gevoerd. Geen feest in mijn familie zonder speeches en toasten én lekker eten.

 

En daarnaast waren er de niet vertelde verhalen: een onderstroom vol geheimen.

 

Ik lees en luister, en ik verzamel verhalen, verhalen over leven en liefde, verhalen over werken en waarden. Leven is herinneringen maken, stukjes verhaal als kralen die wachten tot zij aaneengeregen een vertelling worden.

 

Wat begon als jongste kind aan tafel doe ik nog steeds in mijn werk: Verhaallijnen horen in wat er wel én in wat er niet verteld wordt.

 

Het echte vertellen leerde ik in 1995 van Jac Vroemen, die in de herfst van 2014 helaas overleed. Sinds 1996 ben ik actief lid van Vertelkring Driebergen. Ik treedt op als vertelster sinds 2000. VerhalenVeranderen bestaat sinds 2007.

 

Ik studeerde Klinisch Psychologie en Psychologie van Arbeid en Organisatie aan de RUU. 
 

Mijn werk als psycholoog is divers, ik floreer niet in kaders en hokjes.

Ik werkte als onderzoeker en intern adviseur voor de vakcentrale CNV, daarna als psycholoog en organisatieadviseur, trainer en coach, eerst bij SBI, daarna bij Schouten en Nelissen, en zelfstandig. 

Tegenwoordig werk ik als psycholoog in de GGZ, diagnostiek en behandeling bij GGZ-heuvelrug, en in eigen praktijk.

 

Ik vertel graag betekenisvolle, metaforische, archetypische verhalen die positieve verandering en sociale innovatie versterken, onder de naam Mrs Amplifier. Die nickname dank ik aan Joe, een Brit die de achternaam van mijn dochter niet uit kon spreken.

 

 De gelaagdheid van communicatie is een rode draad in mijn leven en mijn werk.

 

  

U vindt mij op  LinkedIn. 

 

 

Ik ben aangesloten bij NIP  nr 0006768.   

 

Ik ben aangesloten bij Stichting Vertellen

  

Ik ben Licensed Practitioner, gecertificeerd voor werkgeluk en productiviteit, People and Performance, bij het iOpener Institute te Oxford.